Ciasto drożdżowe na miodzie z serową pierzynką i śliwkami z cynamonem

Ciasto drożdżowe na miodzie z serową pierzynką i śliwkami z cynamonem

Ciasto drożdżowe na miodzie z serową pierzynką i śliwkami z cynamonem

Jestem ogromną fanką ciasta drożdżowego - pulchnego, z kruszonką, najlepiej w wersji mojej Babci. Sama jednak bardzo lubię eksperymentować z wypiekami, dlatego właśnie powstała ta miodowa wersja tego klasyku. Bez dodatku masła, bez cukru, bez kruszonki, ale za to z pulchniutką serowo-miodową pierzynką, w której zatopione są śliwki podsypane cynamonem. Pyszności! Ciasto drożdżowe: 500 g dobrej jakości mąki tortowej 2 opakowania suchych drożdży (2x7g) 150 ml mleka 75 g miodu np. wielokwiatowego 80 g oleju, najlepiej s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cooking Monster

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.