Jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka faszerowane pieczarkami.

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane pieczarkami, to klasyk pojawiający się u mnie na śniadaniu wielkanocnym.  Bardzo lubię faszerowane jajka, ale robię je tylko na Wielkanoc. Przez resztę roku robię pasty jajeczne. Tajemnicą przepisów na faszerowane jajka jest użycie niewielu składników, ale takich które są wyraziste w smaku. Ot cała sztuka ;) Składniki: 5 jajek eko 0,5 kg pieczarek 1 łyżka masła klarowanego  1/2 średniej, białej cebuli 1/2 szkl. pokrojonej zieleniny (szczypiorek, koperek, natka pietruszki - dowolny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.