Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami i oliwkami.

Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami i oliwkami.

Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami i oliwkami.

Pomysł na ten chleb wziął się z Piekarni Amber, czyli wspólnego pieczenia blogerów kulinarnych. Nie zdążyłam upiec chleba towarzystwem z Piekarni, ale pomysł pozostał, chociaż mój wypiek jest trochę inny. Chleb ma chrupiącą skórkę, wilgotny i bardzo aromatyczny miękisz. Bardzo dobrze smakuje z dodatkami w wersje wege: hummusem, żółtym serem, twarożkiem smakowym, pomidorem. Składniki: 210 g mąki żytniej typ 720 110 g mąki żytniej typ 2000 150 g aktywnego zakwasu żytniego  1 płaska łyżeczka soli himalaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.