Mole Poblano z czerwonym ryżem

Mole Poblano z czerwonym ryżem

Mole Poblano z czerwonym ryżem

Na zakonczenie meksykanskiejakcji Shinju postanowilismy przygotowac jedno z bardziej charakterystycznych dan tej czesci swiata – Mole Poblano.  Wojciech -  http://gotujzwojciechem.blogspot.co.uk/ Mirabelka -  http://mirabelkowy.blogspot.co.uk/ Maggie -  http://maggiegotuje.blogspot.co.uk/ Jak zwykle przed przystapieniem do gotowania postanowilam nieco zglebic historie oraz tajniki przygotowania tej potrawy. Po raz kolejny zachwycilo mnie jak wiele mozna dowiedziec sie o zwyklym, jak by s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ryż, zupa pomidorowa, czekolada, mielone, kurczak, orzechy, indyk, chleb, polewa, słonecznik, dynia, drobiowe, przepisy na święta, pierś, udka , mięso, piersi, groszek, pestki dyni i słonecznika, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, suszone pomidory, kuchnia meksykańska, udka z kurczaka, pierś z indyka, sos do kurczaka, ryż z warzywami, sos pomidorowy, mięsa pieczone

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.