Faszerowane pieczarki portobello + sos serowy z nerkowców

Faszerowane pieczarki portobello + sos serowy z nerkowców

Faszerowane pieczarki portobello + sos serowy z nerkowców

Pieczarki portobello są bardziej aromatyczne niż białe pieczarki, ich duże kapelusze nadają się w sam raz do nadziewania :) Są fajnym dodatkiem do obiadu. I bardzo prostym do zrobienia. Dodatkowo przepis na sos serowy z nerkowców. Składniki dla 2 osób: - 4 duże pieczarki portobello, - ok 200 g mrożonego szpinaku, - 1 małą cebula, - sól, pieprz domowy sos serowy z nerkowców: - 1/4 szklanki nerkowców, - 1 szklanka gorącej wody, - 1 łyżka pasty miso (można użyć soli do smaku), - 1 łyżka płatków drożdżowych (moż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.