SEKRETY UDANEGO BARSZCZU CZERWONEGO

SEKRETY UDANEGO BARSZCZU CZERWONEGO

Historia Historia barszczu czerwonego sięga czasów Władysława Jagiełły. Najpierw przygotowywano kwas buraczany. Barszcz zupę gotowano na jarzynach, na wywarze z mięsa (rosole) i przyprawiano zagranicznymi korzeniami, które niebawem zastąpiono swojskimi suszonymi grzybami. Znany z literatury staropolskiej barszcz "z rurą" był gotowany na mięsie, "rura" zaś oznaczała kości szpikowe, które również podawano do stołu. Tradycyjny barszcz wigilijny jest zupą postną, który. gotowano na wywarze z jarzyn i buraków, pr...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

barszcz, buraki, barszcz czerwony, ciastka , ciasteczka, burak, zupa, ogórki, sok, buraczki, cytryna, susz, ogórek, jabłka, grzyby, barszcz wigilijny, czerwona porzeczka, czerwona kapusta, jogurt, fasola, czosnek, porzeczki, ogórki kiszone, śliwka, łatwe , kapustą, kapusta kiszona, kefir, mięso, krokiety

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.