Francuskie "cukiereczki"

Francuskie

Francuskie "cukiereczki"

Składniki: 300 g gotowego ciasta francuskiego ( 1 opakowanie) 1 opakowanie orzechów laskowych 1 łyżka cukru 1 łyżka miodu szczypta cynamonu 2 jajka 10 dag cukru pudru Wykonanie: Ciasto rozmrażam, najlepiej na noc, na najniższej półce w lodówce. Rozwijam i  kroję  w prostokąty o szer.5 cm i dł. 10 cm. Orzechy mielę i podprażam na gorącej patelni. Przekładam do miseczki, dodaję cukier, miód, cynamon i białka. Mieszam, aż  wszystkie składniki połączą się ze sobą. Masę orzechową nakładam na środek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór

Autor

Beata KuśmirekBeata Kuśmirek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, francuskie, ciasto, orzechy, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, mielone, ciasto francuskie, ciasto z orzechami, ciastka orzechowe, orzechowe ciastka, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasta z masa, ciastka z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Ciasteczkowy Potwór

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.