Ciasto jabłkowo - budyniowe

Ciasto jabłkowo - budyniowe

Ciasto jabłkowo - budyniowe

Ciasto z nutką jabłek i masy budyniowej na deszczowe popołudnie :)Czas pieczenia:  4 x 20 min                     Temperatura pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  Ciasto:4 szkl mąki1/2 szkl cukru2 jajka2 łyżki budyniu śmietankowego2 łyżeczki amoniaku2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szkl śmietany1/2 margaryny1 cukier waniliowyMargarynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Jola8000Jola8000

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto budyniowe, ciastka , placki, ciasteczka, pieczenie, jabłka, słodkie, jajko, galaretka, budyń, jabłka prażone, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto na boże narodzenie, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasto z masa, boże narodzenie, masa z galaretki, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasteczka budyniowe, placki z jabłkami, kruche ciasteczka, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku

Inne przepisy z Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.