Makowiec japoński ( wilgotny)

21
  • Makowiec japoński ( wilgotny)
  • Makowiec japoński ( wilgotny)

    Pyszny makowiec na kruchym cieście. Ciasto jest wilgotne i bardzo długo zachowuje świeżość. Polewa z mleka w proszku wzbogaca je o dodatkowe walory smakowe :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Na ciasto: 250 g mąki 125 g margaryny 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masa makowa: 300 g suchego maku 200 g cukru 5 jajek 200 g margaryny 500 g jabłek 8 łyżeczek kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie, u nie orzechy włoskie kilka kropli aromatu migdałowego Pol... Czytaj dalej na blogu Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

    Dodaj komentarz