Mielony z piekarnika

Mielony z piekarnika

Mielony z piekarnika

Bardzo dobry i łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania. -- Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części i formujemy  kotlety, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C  Zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny i te duże kotlety piekłem 40 min.  Po upieczeniu, mamy pachnący dom i wszystkie kotlety od razu gorące i gotowe do serwowania. -- Smacznego !  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kotlet, kotlety, chleb, kotlety mielone, mięso, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.