Rosół z mega pierogiem

Rosół z mega pierogiem

Rosół z mega pierogiem

Pomysł podpatrzyłam przeglądając przepisy kuchni niemieckiej .W oryginale nazywało się to Maultaschen i pochodzi chyba z kuchni Szwabii .Ponieważ opieram się tylko na zdjęciu ( opis był w stylu szwabski knedel w rosole) - moja wersja nie musi odpowiadać dokładnie oryginałowi. Zrobiłam tak jak mi podpowiadała wyobraźnia. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 29 października 2013 15:04:43

fajny i ekonomiczny sposób na rosół:)

Beata, 30 października 2013 06:48:41

Super. Maultaschen to takie ravioli niemiecki z mięskiem mielonym i szpinakiem. Twoja wersja tez jest pyszna!

tu-tusia, 30 października 2013 11:35:32

Bardzo mi się podoba Twoja propozycja - będę musiała zrobić :)