Pierogi z kaszą gryczaną, serem, cebulą i tymiankiem

Pierogi z kaszą gryczaną, serem, cebulą i tymiankiem

Pierogi z kaszą gryczaną, serem, cebulą i tymiankiem

Prawdę mówiąc nie wiem jak się takie pierogi nazywają - wiem , że pochodzą z kuchni kresowej. U mnie robiła je Prababcia ( z tym , że z samym majerankiem).Dawno do nich nie wracałam - jakoś zapomniało mi sie jakie są dobre. A , że zostało mi trochę kaszy od wczorajszego obiadu i ser był w lodówce to raz-raz i mam pierożki. Czas : 30 minut Składniki : Na ciasto: 1 szklanka mąki + mąka do posypania 3/4 szklanki wrzącej wody szczypta soli + sól do osolenia wody do gotowania pierogów ( 1 płaska łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza gryczana, cebula, ser, ciasto 3 bit, ciasto, mąka, pierogi przepis, pierogi, kasza, mielone, twaróg, do pracy, surówka, obiad, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 26 czerwca 2013 18:43:55

pysznie wyglądają:) teraz mam wielką ochotę na pierogi:)

Anonymous, 26 czerwca 2013 20:34:54

Wierzę że są pyszne pierożki ale u mnie nikt by się ich nie chwycił.Pozdrawiam.

Bunia Babciagramolka, 27 czerwca 2013 08:57:38

Anonimowy - farsz nie odpowiada Rodzinie ? Fakt nie wszyscy lubia kasze gryczaną - u mnie odwrotnie z wszystkich kasz ta jest najulubieńsza. Można zrobić podobne pierogi z jaszą jęczmienną.

Smakowity Zaułek, 27 czerwca 2013 13:45:50

A ja bardzo chętnie wypróbuję ten przepis!