Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, roszponką, rukolą i kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, roszponką, rukolą i kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, roszponką, rukolą i kukurydzą

Doskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa. Co potrzeba: 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej, 1 papryka Ramiro, 1/4 długiego ogórka,   1 puszka kukurydzy, Garść rukoli, Garść roszponki, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki oleju czosnkowego lub rzepakowego, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany Wykonanie: Kapustę pekińską kroimy w drobne paski, przekładamy do miski. Dodajemy paprykę pokrojoną w plasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w mnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.