Sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem, fetą, papryką, czerwoną fasolą i kindziukiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem, fetą, papryką, czerwoną fasolą i kindziukiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem, fetą, papryką, czerwoną fasolą i kindziukiem

Nie wiem, czy wiecie, że Kindziuk to wędlina litewska, twarda, długodojrzewająca i wędzona, robiona z kilku gatunków mięsa wieprzowego. Doprawiona dużą ilością czosnku, nieco słona, o wyrazistym smaku. Pokrojona w cienkie kawałki  może być doskonałym dodatkiem do sałatek. Co potrzeba: 1 ser  feta (270 g), 50 g kindziuka, 2 średnie pomidory, 1/4 średniej kapusty pekińskiej, 1/2 dużej czerwonej papryki, 1 puszka czerwonej fasoli (400 g), 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.