Pierogi smażone z farszem z kapusty i grzybów

Pierogi smażone z farszem z kapusty i grzybów

Pierogi smażone z farszem z kapusty i grzybów

Rewelacyjne pierogi smażone w głębokim oleju z przepisu mojej mamy robią furorę na każde święta i na imprezach rodzinnych. Przepis jest dość wiekowy, korzysta z niego już trzecie pokolenie, więc i Wam przypadnie do gustu, a właściwie do smaku. Co potrzeba na ciasto: 5 jajek + 3 żółtka, 1 kg maki tortowej typ 450 + do podsypywania, 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18%, 3/4 szklanki letniej wody przegotowanej, 2 pełne łyżki oleju Co potrzeba na farsz do pierogów: 1 średnia główka kapusty (1,7-1,8 kg), 1,5 kg kiszon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.