Betiwar - sos cukiniowo-paprykowy do słoików

Betiwar - sos cukiniowo-paprykowy do słoików

Betiwar - sos cukiniowo-paprykowy do słoików

Jeśli lubicie pikantne dodatki do wędlin, serów, mięsa.... wypróbujcie koniecznie ten przepis. Nie sugerujcie się zdjęciem poniżej, to tylko skórka jest spieczona, dzięki temu papryka jest cudownie aromatyczna, a sos w trakcie robienia pachnie w całym domu. Jeśli wolicie mniej ostry sos, wystarczy dać mniej ostrej papryki. Z podanych proporcji wychodzi  ok. 5 małych słoiczków. Co potrzeba: 1,5 kg cukinii, 1,5 kg papryki czerwonej, mięsistej, 1 duża główka czosnku, 3 łyżeczki czubate ostrej papryki, 2 pła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.