Przepis na… – Frittata, omlet po włosku

Przepis na… – Frittata, omlet po włosku

Przepis na… – Frittata, omlet po włosku

Frittata do złudzenia przypomina omlet. Czas jej przygotowania, podobnie jak omletu jest bardzo krótki. Wspaniale smakuje przyrządzona na niedzielne śniadanie, podana ze szklanką soku ze świeżych pomarańczy. Przygotowuje się ją na bazie jajek i przeróżnych dodatków. Oto jeden ze sposobów podania tego wspaniałego, włoskiego dania. garść świeżych krewetek 1 mała cukinia 7 jajek 50 ml śmietany 30% kilka ząbków czosnku 3 łyżki masła skórka z limonki sól, pieprz, świeże zioła (mięta) Nagrzewamy piekarnik do 200 stop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.