Golonka peklowana pieczona w piwie

Golonka peklowana pieczona w piwie

Golonka peklowana pieczona w piwie

Golonka peklowana pieczona w piwie Prawdziwy rarytas dla miłośników golonek wieprzowych. Mięso najpierw gotujemy do miękkości, następnie marynujemy w piwie, a na końcu podpiekamy w piekarniku, dzięki temu golonki są soczyste i aromatyczne, a skórka nabiera wspaniałej chrupkości.     Składniki: 4 golonki wieprzowe peklowane 1 pietruszka 1 marchew kawałek pora kawałek selera 2 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego   MARYNATA: 400ml ciemnego piwa 1 łyżka majeranku 1 łyżka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, mięso, obiad, mielone, kapustą, mięsa pieczone, danie jednogarnkowe, kapusta kiszona, zupa, przystawki, przekąski, dania mięsne, surówka, przekąska, pieczywo, seler, świąteczne, pomysł na obiad, szybki obiad, obiad na szybko, mięso mielone, szybkie przekąski, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty, zupa z mięsem mielonym, zupa z selera, szybka zupa

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.