Ravioli z gesią i niebieskim sosem grzybowym

Ravioli z gesią i niebieskim sosem grzybowym

Ravioli z gesią i niebieskim sosem grzybowym

Przepis na : obiad

Kolejne danie jako przykład co jeszcze można zrobić z rozebraną na elementy gęsią  poda cna świąteczną kolację. Mianowicie nafaszerować pierożki, może to być tortellini, ravioli ale nasze zwykle pierogi. Zdjęcie nie jest za cudowne, ravioli na zdjęciu już lekko przestygnięte, ale w smaku bardzo dobre. Musze tylko popracować nad cieńszym ciastem i tu się przyznaje bez bicia.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
SMAKOWE KUBKI, 20 grudnia 2013 10:15:42

Mam gęsinę, zakupiłam, od niedawna po prostu jest w niektórych marketach. Zawsze mam dylemat, co zrobić z okrawkami, jedynie tłuszcz wytapiany zagospodarowuję sukcesywnie zlewając do pojemników.Nie grzech dodać do farszu na pierogi, fajnie ,że to proponujesz

Antenka, 20 grudnia 2013 10:18:45

iście królewskie danie:) jestem zachwycona!

Kasia, 20 grudnia 2013 12:26:50

Bardzo wykwintne danie, ,musi być przepyszne :)

Bernadeta, 22 grudnia 2013 23:57:30

tak rzadko kiedy wykorzystujemy takie resztki, a to moze byc dobra alternatywa.

Bernadeta, 22 grudnia 2013 23:57:46

dziękuje, pozdrawiam.

Bernadeta, 22 grudnia 2013 23:58:20

gdyby ciasto bylo cieńsze to byłoby jeszcze lepsze danie. pozdrawiam.