Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym.

Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym.

Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym.

Chlebak pusty. To do dzieła! Czego używamy? -550 gram mąki pszennej TYP550 -150 gram mąki żytniej TYP720 -30 gram miękkiego masła -30 gram drożdży świeżych -garść cukru -200 ml ciepłego mleka temperatura maks 39 stopni -250 ml ciepłej wody -łyżka soli -garść siemienia lnianego Mąki z solą mieszamy widelcem, dodajemy pokrojone masło i siemię lniane. Drożdże rozkruszamy, zasypujemy cukrem, podlewamy mlekiem. Łączymy i odstawiamy na 20 minut. Zaczyn i wodę przelewamy do mąki i wyrabiamy ciasto około 15 minut, tworz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.