Mazurek dyniowo-kajmakowy

Mazurek dyniowo-kajmakowy

Mazurek dyniowo-kajmakowy

Bardzo smaczny mazurek z dżemem dyniowym i masa kajmakową, moja rodzina bardzo lubi mazurki z tą masą. Ciasto nie wymaga wcześniejszego pieczenia, można je jeść na następny dzień, jest miękkie. Składniki: Ciasto: 400 gram mąki krupczatki 200 gram masła 100 gram cukru pudru 4 żółtka 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier waniliowy Dodatkowo: Puszka masy krówkowej-kajmaku HELIO Słoik dżemu dyniowego Wiśnie kandyzowane Płatki migdałowe HELIO Sposób przygotowania: Mąkę przesypujemy do miski, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.