Puszyste ciasto z winogronami i cynamonem (ciasto bezglutenowe)

Puszyste ciasto z winogronami i cynamonem (ciasto bezglutenowe)

Puszyste ciasto z winogronami i cynamonem (ciasto bezglutenowe)

Przepis na : deser

Upieczone z mąki gryczanej. Lekkie i zdrowe. Zamiast cukru: ksylitol.  Winogrona użyłam  włoskie bezpestkowe.  szklanka mąki gryczanej 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli pół szklanki ksylitolu 4 jaja  pół łyżeczki cynamonu kiść fioletowych winogron Białka ubiłam  ze szczyptą soli na sztywno, dodałam ksylitol i mieszałam mikserem na średnich  obrotach, potem dadałam żółtka. Miksowałam kilka chwil. Następnie dodawałam mąkę z  proszkiem do pieczenia.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.