Grillowany tuńczyk z duszonymi porami i szpinakiem

Grillowany tuńczyk z duszonymi porami i szpinakiem

Grillowany tuńczyk z duszonymi porami i szpinakiem

Przepis na : obiad

Uwielbiam świeże ryby. Wiem kiedy jest dostawa świeżych. Jadę specjalnie po nie.  Ostatnio wybór był imponujący. Zakupiłam tuńczyka, kurka, żabnicę, sandacza. Na pierwszy ogień poszedł stek z tuńczyka. Podałam go na duszonych porach w białym winie z estragonem i świeżym szpinakiem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi. Było elegancko i  pysznie! dla dwóch osób: 2 steki z tuńczyka sól i pieprz, oliwa  - do natarcia steku biała część pora pół kieliszka wina olej sól, pieprz, estragon - przyprawy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.