Pasta z pieczonej papryki i migdałów

Pasta z pieczonej papryki i migdałów

Pasta z pieczonej papryki i migdałów

Przepis na : kolacja

czerwona papryka ( u mnie 7 małych ) garść migdałów 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce skórką do góry. Dodać nieobrany czosnek. Piec w 200  ° C ok 30 min aż skórka miejscami z czarnieje. Gorącą paprykę przełożyć do szczelnego słoja i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę. Migdały uprażyć na suchej patelni. Posiekać na niewielkie kawałki. Zmiksować paprykę z migdałami i czosnkiem. Podawać z pieczywem. Przepis dodaje do akcji... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.