Krem ze szparagów

Krem ze szparagów

Krem ze szparagów

Przepis na : obiad

 Krem ze szparagów wg. przepisu Ewy Wachowicz Składniki:  pęczek białych szparagów (mogą być również zielone)  1 l bulionu warzywnego  2 łyżki serka mascarpone  2 łyżki soku z cytryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej  sól , pieprz , gałka muszkatołowa  Wykonanie:  Szparagi umyć, odciąć główki i odłożyć na bok. Bulion jarzynowy postawić na gazie i wrzucić do niego szparagi pokrojone w kawałki. Szparagi ugotować do miękkości, gdy zaczną się rozpadać zmiksować na gładki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Autor

Dominik GDominik G

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, szparagi, krem, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, ciasto, mascarpone, zupa krem, sosy, obiad, zielone szparagi, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem mascarpone, zupa warzywna, zupa jarzynowa, ciasto z kremem mascarpone

Inne przepisy z Aromatyczne Podróże

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.