Bułki kajzerki

Bułki kajzerki

Bułki kajzerki

Bułki kajzerki  Składniki na 12 sztuk: 3 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki letniej wody 15 gram drożdży świeżych 1½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła Sposób przygotowania : 1. Zrobić rozczyn z drożdży (drożdże rozkruszyć dodać łyżkę mąki oraz cukier), pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia ok 20 minut. Mąkę pszenną wymieszać z rozczynem ze świeżych drożdży. Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając roztopione masło. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.