Duszona wątróbka drobiowa z cebulką

Duszona wątróbka drobiowa z cebulką

Duszona wątróbka drobiowa z cebulką

Przepis na : obiad

Składniki na 3 porcje: 500g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule pieprz mielony i sól ziołowa lub zwykła  łyżka masła kilka łyżek oleju szklanka ciepłej wody Przygotowanie: Cebulę obierz i opłucz. Drobno posiekaj. Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, usuń ewentualną żółć i inne niechciane elementy. Większe kawałki przekrój na pół. Pamiętaj, by nie solić wątróbki przed smażeniem! Posolona stwardnieje. Rozgrzej na dużej patelni masło i 2-3 łyżki oleju. Gdy masło się rozpuści wrzuć cebulę i zeszklij na średnim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.