Temperatura i czas pieczenia ciast

Temperatura i czas pieczenia ciast

Temperatura i czas pieczenia ciast

Jakość wypieku zależy w głównej mierze zależy głównie od tego, czy zostało upieczone we właściwej temperaturze. W poniższej tabeli przedstawiłem średnie wartości do każdego z wypieków. Oczywiście w praktyce może się wszystko zmienić, zależy to głównie od wielkości foremki, grubości ciasta i rodzaju piekarnika. Rodzaj ciasta Grzanie góra/dół Termoobieg Czas pieczenia Babka 180°C 160°C 45-60 minut Biszkopt 180°C 160°C 45-50 minut Ciasto drożdżowe 180°C 160°C 40-50 minut Ciasto francuskie 200-220°C 180-200°C 15-40... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AleTorcik

Autor

Ale Torcik!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sernik, ciasto drożdżowe, ciasto francuskie, kruche ciasteczka, ciasto francuskie, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto ucierane , drożdżowe, ciasteczka, babki, biszkopt, piernik, sernik pieczony

Inne przepisy z AleTorcik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.