Chleb pszenno orkiszowy z cebulką

Chleb pszenno orkiszowy z cebulką

Chleb pszenno orkiszowy z cebulką

Od czasu do czasu piekę w domu chleb. Bardzo lubimy chleb na zakwasie ale nie zawsze mam go w lodówce. Zdarza się że zapomnę dokarmić i wtedy zakwas mi "pada". Ale teraz pokazała się nowość. W Młyn Kopytowa można kupić "Zakwas piekarski ekologiczny" którego nie musimy dokarmiać. Musiałam go wypróbować i powiem wam, że jak dla mnie jest super. Chleb wyszedł pyszny. Ładnie wyrośnięty, lekko wilgotny, sprężysty i z pięknymi dziurami. Składniki: 300 g mąki pszennej typ 650 200 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 30... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.