Smażony Camembert w płatkach kukurydzianych z konfiturą z suszonej żurawiny na mixie sałat z winogron
Produkty potrzebne;
ser camembert 2Sztuki
płatki kukurydziane 300Gramów
jajko 3Sztuki
olej 1Szklanka
do konfitury;
żurawina suszona 50Gramów
jabłko 1/2Sztuki
wino czerwone 4Łyżki
cukier 4Łyżki
mix sałat;
rukola 4 listki
sałata rzymska 2 listki
szpinakWg 4 listki
sałata czerwona 2 listki
winogrona 6Sztuk
Sposób Przygotowania;
1. Do rondla wrzucamy Nasze jablko, żurawine, cukier i polewamy winem około 10 min dusząc.
2. W misce mieszamy Nasze produkty na mix sałat, kroimy na pół lub 1/4 winogron i mieszamy.
3. Naszą konfiturę miksujemy blenderem na masę i dalej dusimy na małym ogniu pod przykryciem,
4. Rozgrzewamy olej, ubijamy na małe cząsteczki płatki
5. Panierujemy Camembert i wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy dopuki nie wypłynie do góry.
6. rozwalamy mix sałat, kładziemy camembert i na to nakładamy konfiturę
7. Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz