grudnia 24, 2014

Śledzie z pomarańczami i chili! Na wigilijny stół!





Jednym słowem szaleństwo się opłaca! ;-)
Dzisiaj zachęcam Was do wypróbowania pysznego przepisu mojego autorstwa na śledzie słodko- kwaśne, z dodatkiem pomarańczy, daktyli i chili! 
Palce lizać!

;-))))


SKŁADNIKI:

- 10 szt filetów śledzi
- 1,5 pomarańczy
- chili świeże kawałeczek
- 3 listki laurowe
- pieprz kolorowy
- 12 daktyli
- olej rzepakowy i olej ryżowy






Śledzie moczymy w wodzie aby usunąć nadmiar soli (około godziny).
Kroimy na kawałeczki.
Pomarańcza obieramy bardzo dokładnie nie może być białej skórki.
Chili kroimy na paseczki lub krążki.
W słoiku mieszamy posiekane daktyle, pokrojone pomarańcze, chili i śledzie. Doprawiamy pieprzem. Zalewamy olejami po samą górę. Zamykamy szczelnie. Wstawiamy do lodówki minimum na całą noc.

Gotowe!

Pychota!


Zapraszam na mój profil na Facebooku SmykWKuchni!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI