A składniki na 4 porcje
2 filety podwójne z kurczaka
10 dag świeżego szpinaku
20 dag leśnych grzybów np opienki ,,czy rydze
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżeczki sosu sojowego
1/2 szkl śmietany 30 %
2 ząbki czosnku
przyprawy sól,pieprz ,zioła
Pierś kurczaka przygotowanie
Umyć oczyścić i pokroić w małą kostkę .Doprawić solą pieprzem i przyprawami Odłożyć/.Szpinak opłukać i osuszyć .Grzyby oczyścić i pokroić drobno .Cebulę oczyścić pokroić ,Usmażyć cebulę razem z grzybkami na patelni .
Grzyby smażymy na małym ogniu jak już są gotowe dodać do nich masło aż się roztopi i doprawić do smaku.i zdiąć z patelni.
Na patelni rozgrzać olej i włożyć mięso i obsmażać z każdej strony .Jak jest gotowe wlać śmietanę ,sos sojowy ,i zagotować .Następnie dodać grzyby z cebulką i szpinak .Zagotować i zdiąc z ognia ,.Posypać na koniec można suszonymi pomidorami i lekko kokosem .Jak ktoś lubi może dać więcej śmietany .
Idealne i pyszne połączenie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam pysznie smakuje z leśnymi grzybami to nie to samo co pieczarki
PolubieniePolubienie