składniki
3 szklanki mąki tortowej
20 dag margaryny roztopionej
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag sera białego
1 łyżeczka sody
1 szklanka cukru kryształu
owoce takie jakie macie w domu
lukier
3 łyżki cukru pudru
sok z cytryny lub cytryna w płynie
przygotowanie
Margarynę roztopić i ostudzić .twaróg mieszamy z cukrem dodajemy jajka i ostudzoną margarynę. W sypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Owoce sobie przygotować obrać. Ciasto rozwałkować i wyciąć koło a potem tniemy na 6 kawałków i kładziemy owoce .Blaszkę przygotować z papierem do pieczenia ,piekarnik nagrzać do 170 st pieczemy 35 min ,po wyjęciu lukrujemy .
A ile twarogu do tego przepisu?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj przepraszam mój błąd 20 dag sera białego ,przepis zaraz dziś sprostuje
PolubieniePolubienie
Zapowiadają się bardzo pysznie ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje bardzo
PolubieniePolubienie