Naleśniki szpinakowe zapiekane z nadzieniem-z pozostałego nadzienia powstała sałatka

przepis na naleśniki

1cała szklanka i 1/2 szkl mleka

3 jajka

3 budynie waniliowe

3 łyżki mąki tortowej

3 łyżeczki cukru

3 łyżki oleju

szczypta proszku do pieczenia

cukier waniliowy

szpinaku rozmrożonego i odciśniętego ok 20 dag

wszystko dajemy do jednego garnka i mikserem miksujemy na jednolitą masę .

Smażymy na małej patelni i małym ogniu .

Po usmażeniu od razu kładziemy nadzienie i zawijamy, dajemy do naczynia żaroodpornego. Jak już mamy wszystkie naleśniki

pozwijane posypać serem i zapiec .

nadzienie do naleśników

1 podwójny filet z kurczaka ugotować i pokroić drobno .30 dag pieczarek oczyścić usmażyć .Pęczek szczypiorku lub cebulki drobno pokroić .ser żółty drobno zetrzeć na tarce i wszystkie składniki wymieszać razem ok 20 dag .Jeśli nadzienie zostanie to dorzuciłam pomidora zrobiłam majonez i była sałatka .

j

4 myśli w temacie “Naleśniki szpinakowe zapiekane z nadzieniem-z pozostałego nadzienia powstała sałatka

Dodaj komentarz

Księga Myśli

Cytaty, cytaty w formie graficznej, myśli, sentencje, aforyzmy, książki, ciekawostki. Daj się zainspirować.

brunetkawkuchni

ciasta, ciasteczka i inne przyjemności...