przepis na naleśniki
1cała szklanka i 1/2 szkl mleka
3 jajka
3 budynie waniliowe
3 łyżki mąki tortowej
3 łyżeczki cukru
3 łyżki oleju
szczypta proszku do pieczenia
cukier waniliowy
szpinaku rozmrożonego i odciśniętego ok 20 dag
wszystko dajemy do jednego garnka i mikserem miksujemy na jednolitą masę .
Smażymy na małej patelni i małym ogniu .
Po usmażeniu od razu kładziemy nadzienie i zawijamy, dajemy do naczynia żaroodpornego. Jak już mamy wszystkie naleśniki
pozwijane posypać serem i zapiec .
nadzienie do naleśników
1 podwójny filet z kurczaka ugotować i pokroić drobno .30 dag pieczarek oczyścić usmażyć .Pęczek szczypiorku lub cebulki drobno pokroić .ser żółty drobno zetrzeć na tarce i wszystkie składniki wymieszać razem ok 20 dag .Jeśli nadzienie zostanie to dorzuciłam pomidora zrobiłam majonez i była sałatka .
j
Pyszne takie naleśniki, u nas to by zniknęły pewnie w locie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Asiu u mnie znikły w tym samym dniu zjedzone z apetytem
PolubieniePolubienie
Pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie chcę się chwalić ale pytają skąd mam przepis tak smakowało
PolubieniePolubienie