Wychodzi jej straasznie dużo! Pyszna!
Źródło: Notes rodzinny
Źródło: Notes rodzinny
Składniki:
- słoik pieczarek (lub 30 dag świeżych pieczarek)
- 6 jajek
- 3 pietruszki
- 10 marchewek
- 1 puszka kukurydzy
- seler
- 1 puszka groszku
- pół słoika ogórków kwaszonych
- 6-7 ziemniaków
- 2 cebule
- 1 słoiczek majonezu
- 1 słoiczek musztardy
- 0,5 l śmietany
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 krople octu
- sól, cukier i maggi do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i ostudzić. Pietruszkę, marchewkę i seler ugotować i obrać. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać. Ugotowane składniki sałatki oraz pieczarki, ogórki i cebulę pokroić według uznania (w kostkę). Kukurydzę i groszek odsączyć.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Majonez, musztardę i śmietanę wymieszać w osobnej misce, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowy sos wylać na warzywa i dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO !!!