kwietnia 05, 2013

Coco au Miel


Źródło: Kwestia Smaku

Składniki na ok. 10 sztuk:
  • 1 i 1/4 szklanki mleka (310 ml)
  • 1 i 1/4 łyżeczki miodu
  • 3 szklanki wiórków kokosowych (310ml)
  • 1/2 szklanki cukru (125 g)
  • 1/2 szklanki mąki pszennej (70 g)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 duże jajka, dobrze roztrzepane

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 200°C. Wgłębienia w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować mleko z miodem, zestawić z ognia. Wymieszać wiórka kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około 25-30 minut.
SMACZNEGO !!!


Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger