składniki
truskawki
biszkopty
1 śmietana 36 % 500 ml
1 galaretka żołta
2 galaretki czerwone rozpuszczone wedle przepisu na opakowaniu
mascarpone 250 g
3 łyżeczki cukru pudru
Śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać serek i wsypać opakowanie galaretki żółtej i mamy gotowe .Potrzebujemy jeszcze oczyszczone truskawki .
foremka – tortownica
w tortownicy ułożyć biszkopty, na to połowę masy na to polówki truskawek ułożyć. Wykładamy na truskawki 2 połowę masy i znów układamy truskawki. Zalewamy czerwoną galaretką .Pracy tak nie wiele a efekt wspaniały.
uwielbiam takie torciki
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje ,akurat się sezon zaczął trzeba korzystać pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Latem, takie ciasta często goszczą na naszym stole.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pychotka
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu to fakt trzeba korzystać bo sezon krótki na truskawki
PolubieniePolubienie
Przepyszny torcik ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
taki torcik zjadłabym z chęcią;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu polecam
PolubieniePolubienie