marca 30, 2014

Posypka Cukrowa


A dlaczego nie możemy zrobić własnej posypki? Możemy! Masę na posypkę robi się szybko, jednak wyciskanie na papier tych drobinek wymagało ode mnie sporo cierpliwości.  Jednak efekt wynagrodził czas spędzony nad papierem do pieczenia :) Do czego możemy wykorzystać posypkę? Do czego tylko chcemy Kochani!

Składniki:
Wykonanie:
Po lukrowaniu ciasteczek zostało mi trochę lukru, więc na tzw oko dodałam cukier puder i barwnik, wymieszałam. Cukru pudru musimy dodać tyle,żeby uzyskać taką gęstość masy, aby dała wyciskać się przez tylkę w rękawie cukierniczym i nie rozlewała się podczas formowania kształtów. Ja użyłam tylki okrągłej, tej o bardzo małym otworku.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)



Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger