To jest to! W tym koktajlu smak glonów jest NIEWYCZUWALNY! O to chodziło. Dodanie bazylii spowodowało, że napój zyskał mroźny smak. Jak określić mroźny...... coś w klimatach efektu jaki daje mocna guma do żucia typu Ice, ale w koktajlu nie czujemy mięty tylko ten efekt Ice. Zakręciłam się troszkę, ale mam nadzieję, że czujecie o co mi chodzi:) Zrobić trzeba - koniecznie!
Składniki:
- duża garść jagód, mogą być mrożone
- 150 ml mleka
- 1/2 malutkiej łyżeczki spiruliny w proszku Skworcu
- świeża bazylia, ja dodałam 2 duże liście ze szczytem gałązki, tak jak widać na zdjęciu

Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy na gładki koktajl. Przelewamy do szklanki i wypijamy. Na zdrowie!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
O Spirulinie możecie poczytać w tym poście! Zapraszam do lektury ;)