składniki do tiramisu
6 żółtek
125 g cukru kryształu
1 duża paczka biszkoptów podłużnych
750 g serka mascarpone
kawa rozpuszczalna
kakao
przygotowanie w blaszce o wymiarach 24 na 24
Dwie łyżki kopiate kawy zalać wrzątkiem 300 ml i maczać biszkopty i układać na blaszce,
Żółtka ucieramy z cukrem, potem dodajemy serek mascarpone i miksujemy na małych obrotach. Jeżeli chcemy mieć smak kawowy dodajemy na końcu ok 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, jeżeli alkoholowy to amaretto. Gotową masę podzielić na 2 części .Na ułożone biszkopty nałożyć 1 część masy potem nałożyć biszkopty maczane w kawie lub biszkopty dwu smakowe które można kupić w sklepach biedronki .Na to dajemy następną cześć masy i posypujemy kakao .Dajemy na parę godzin do lodówki .
Aż ślinka cieknie! Dawno nie jadłam tiramisu
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja ostatnio jadłam i tak mi zasmakowało że musiałam zrobić
PolubieniePolubienie
Ale narobiłaś mi ochoty na tiramisu! Uwielbiam!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dorotka to nie ma wyjścia tylko zrobić polecam
PolubieniePolubienie
Tiramisu uwielbiam , mogła bym jeść codziennie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To zapraszam na Tiramisu pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Mniam! Ale pycha ciacho 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie
Ten deser zawsze pysznie smakuje, właściwie to trudno uwierzyć, że z tak prostych składników wychodzi taki super efekt 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tak to prawda składniki proste i mało pracy
PolubieniePolubienie
Ale pyszności.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie