Tosty ze szpinakiem i łososiem

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin.

Polecam je na śniadanie jak i również  jako przekąskę na spotkania ze znajomymi.

Składniki:
( na dwie kanapki)


* 4 kromki chleba tostowego
* 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach
* 2 jajka
* świeże liście szpinaku
* kiełki np. z rzodkiewki czy z pora
* masło czosnkowe

Pieczywo zarumieniłam w tosterze.

Cienko smarowałam masłem czosnkowym i na to wykładałam świeże liście szpinaku, tak po ok. 6 sztuk na kromkę.

Na szpinak wykładałam plastry wędzonego łososia a na to pokrojone jajko. Całość przykryłam kiełkami a następnie drugą kromką tosta.

Polecam posmarować tosty masłem czosnkowym. Komponuje z całością i wtapia się w pieczywo. Można również jedną kromkę posmarować delikatnie przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Jak kto lubi 🙂

Zniknęły tosty szybko z talerza.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x