Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Burgery wołowe z panierowanym serem i sosem chili

Burgery wołowe z panierowanym serem i sosem chili

Burgery wołowe z panierowanym serem i sosem chili - domowa bułka, soczysta wołowina i panierowany camembert. Zobacz przepis!
Ilość
0

Burgery wołowe z panierowanym serem i sosem chili – doskonały przepis na jeszcze doskonalszego w smaku burgera.

Burgery wołowe z panierowanym serem i sosem chili

Burgery wołowe z panierowanym serem i sosem chili - domowa bułka, soczysta wołowina i panierowany camembert. Zobacz przepis!
Czas przygotowania 30 minutes
Czas gotowania/pieczenia 10 minutes
Całkowity czas 40 minutes

Składniki:

  • z tego przepisu: przepisu bułki hamburgerowe 4
  • mięso mielone wołowe 500 g
  • szklanki woda 1/4
  • łyżki posiekanej (opcjonalnie) natka pietruszki 3
  • sól
  • łyżeczka pieprz 1

Panierowany camembert:

  • sztuki okrągły camembert 2
  • większe jajko 1
  • do obtoczenia bułka tarta
  • do smaku sól pieprz

Dodatkowo:

  • kilka liści sałata rzymska
  • średniej wielkości pomidory 2
  • kilka sztuk pokrojone w cienkie plasterki ogórek kiszony
  • posiekana w cienkie prążki cebula 1,

Słodko-ostry sos hamburgerowy:

  • łyżek ketchup 10
  • łyżki musztara 1-2
  • łyżki sos chili słodko-ostry 3-4

Wykonanie

  • Bułki przygotowujemy według przepisu.
  • Mięso wołowe mielimy. Przekładamy do miski. Dodajemy wodę, natkę pietruszki i pieprz. Wyrabiamy dokładnie przez dłuższą chwilę. Formujemy 4 kotlety większe od średnicy naszych bułek. Tuż przed smażeniem solimy intensywnie tę stronę, na której mięso będzie się smażyć. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) z każdej strony przez 2 - 2,5 minuty. Przed odwróceniem na drugą stronę, mięso solimy.
  • Ser camembert przekrawamy na 2 części. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Ser panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron.
  • W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki sosu.
  • Przekrojone bułki opiekamy na suchej patelni. Układamy sałatę, ser, mięso, pokrojone w plastry pomidory, ogórki i cebulę. Polewamy sosem i podajemy.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!