przepis
25o ml wody zagotować z 1/2 kostki margaryny, jak się już roztopi wsypać mąkę i drewnianą łyżką mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia.
Jak ciasto jest już zimne wbijamy po 1 jajku i ucieramy. Jak już jest gotowe szprycą formujemy eklerki i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 220 st
Masę miałam z ciasta karpatki nie podaje bo zapewne znacie przepis na masę a każda gospodyni ma inny. Tutaj pasuje masa z każdego ciasta polecam .po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika .
pyszności!!! uwielbiamy eklerki
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Owszem są pyszne i szybko znikają
PolubieniePolubienie
Też ostatnio robiliśmy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pewnie szybko znikły
PolubieniePolubienie