lipca 17, 2018

Mini marchewki z miodem i chilli

Przedstawiam przepis na warzywka do obiadu w nieco innej formie:). Kluczowe są tu małe, słodkie marchewki. Są łatwo dostępne, możemy kupić mrożone lub nie.


500g mini marchewek 
1 łyżka masła
1 łyżka miodu
1 łyżeczka chilli 
sól 

1. Marchewki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut. 
2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę, miód, sól i chilli. Smażymy chwilę mieszając by wszystkie składniki dobrze połączyły się z marchewką. Podajemy na ciepło lub na zimno. 



1 komentarz:

  1. Fajny dodatek do obiadu, ale także ciekawa przekąska lub "danie" na kolacje :) Szczególnie w sezonie, kiedy mamy dostęp do świeżej i zdrowej marchewki :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP