składniki
ok 1kg truskawek occzyszczonych
1 dojrzały banan
1 puszka mango
390 g jogurtu naturalnego
4 dkopiate lyzeczki zelatyny
cukier zwykły lub stewia, ja dałam 3 łyżeczki jak ktoś lubi bardziej słodkie to dać 1 łyżeczkę wiecej
2 warstwa truskawkowa
4 kopiate łyżeczki żelatyny
200 g truskawek
2oo g jogurtu naturalnego
3 łyżeczki cukru stewii
przygotowanie:
mała tortownica wykładamy folią spożywczą, część truskawek przecinamy na połówki i obkładamy na około tortownicy tak jak widać na zdjęciu
Teraz robimy 1 masę:
Banan i mango już odsączony dajemy do pojemnika, wlewamy jogurt, cukier i miksujemy blenderem a na końcu wlewamy żelatynę
Dajemy do lodówki żeby zastygło i robimy 2 masę
2 masę do pojemnika dajemy truskawki jogurt cukier i miksujemy blenderem a na końcu rozpuszczona żelatyna ,wylewamy na następną masę jeśli jest zastygnięta ,i dajemy do lodówki ,na koncu jak zastygnie przyozdobić
fajny deser:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
To coś dla mnie! Bez zbędnych składników, same najlepsze i wychodzi pyszne ciacho 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu to polecam pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Uwielbiam! Uwielbiam! Uwielbiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dorotko mało pracy przy nim
PolubieniePolubienie
Bardzo fajny torcik. Pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam na upały
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie torciki robić 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To polecam
PolubieniePolubienie
Idealny na upały 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak polecam
PolubieniePolubienie
Super torcik 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Akurat na te upały
PolubieniePolubienie
Super deser na upalne dni 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak
PolubieniePolubienie
Szybko znika z talerzyka
PolubieniePolubienie