października 05, 2014

Słodka pasta z awokado na grzance z figą!





Czas na wyjątkowe śniadanie, jesienne śniadanie. Jak za oknem takie słońce, to na talerzu musi być słodko i kolorowo, a przede wszystkim nietuzinkowo! 
Całkiem przypadkowo wymyśliłam dzisiaj mega obłędną pastę z awokado i mango, ale od początku... Otworzyłam lodówkę (mąż wrócił po dwóch tygodniach i czeka na śniadanko), rozglądam się a tam prawie pustka, znalazłam awokado, dojrzałe mango i jogurt naturalny, i tak oto powstał idealny kremowy, słodki i delikatnym tropikalnym smaku krem na grzankę z chleba pełnoziarnistego. Grzanki podałam ze świeżą figą. Ekspresja kolorów, smaków i aromatów!
Mąż był zachwycony ;-) !

Polecam!




PRZEPIS NA SŁODKĄ PASTĘ Z AWOKADO I MANGO:

- 1 szt dojrzałe awokado
- 1/2 dużego mango koniecznie dojrzałe
- 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 1 łyżeczka miodu spadziowego
- 4-5 kropel soku z cytryny
- łyżka płatków migdałowych

w/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę



Kromki chleba pełnoziarnistego zrumień na złoty kolor w tosterze, nałóż obficie krem z awokado i plastry świeżej figi.

Pysznnnneeee!!!






Pięknego Dnia!

Cmoook!
;-)))


Czas na awokado

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI