Kolejne
ciasto , które warto dodać do listy szybkich, smacznych i
niezawodnych.
Jeśli
mamy ochotę na coś słodkiego, to warto zacisnąć zęby i nie iść
do sklepu , tylko samemu upiec ucierańca.
Składniki
do zapamiętania.
Ciasto
robię już na pamięć. Jako miarek używam łyżki i szklanki 250
ml.
Do
dzieła!
Składniki
- owoce tropikalne HORTEX
- 2 szklanki mąki- niepełne
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jaja u mnie od gęsi
- pół szklanki oleju kokosowego rozpuszczonego, wychłodzonego
- garść żurawiny
- garść płatków z migdałów
- cukier puder do posypania
Jaja
utrzyj z cukrem na puch.
Dodaj mąkę i olej kokosowy. Zmiksuj.
Okrągłą
formę do pieczenia wyłóż papierem, wlej ciasto.
Wsyp
mrożone owoce tropikalne, żurawinę, na koniec posyp migdałami.
Piecz
35-45 minut w 175 stopniach. Ale to zależy od piekarnika. Znacie
swoje piekarniki, czas może się skrócić lub wydłużyć.
Ja
nastawiam "budzik" na 35 minut a potem obserwuję ciasto.
Posypujemy
cukrem pudrem.
Połowa
zniknie jeszcze ciepła.
Owoce
tropikalne otulone mięciutkim i wilgotnym ciastem .
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!