Dlaczego
wiejska?
Dlatego,
że w skład mojej tortilli wchodzą jaja od kur wolnych i
szczęśliwych, ogórki i pomidorki z warzywnika mojej ciotki, a
indyk jeszcze niedawno miał odwagę dziobać zderzać w aucie mojego
brata.
Sałata
lodowa i koperek pochodzą od sprawdzonego dostawcy . Można rzec , że
to iście farmerska tortilla jest.
Dodam,
że dodatkowo jest nieprzyzwoicie pyszna. Zdjęcia robione w
pośpiechu, tortilla podgryziona..ale warto było. Bo pyszna.
Lekka . Do syta!
Dodam,
że indyk skończył w rosole, a mięso poszło w tortillę.
Składniki
-
tortilla
- mięso z indyka, który ugotował się w rosole
- czerwona cebula
- ugotowany ryż czarny
- pomidor
- ogórek
- opcjonalnie jaja na twardo
- sałata lodowa
- sos kielecki hamburgerowy od Majonez Kielecki– tutaj ten konkretny pasuje idealnie.
- Sól i pieprz do smaku
- olej kokosowy lub rzepakowy
Mięso
z rosołu podsmaż delikatnie z cebulą na oleju kokosowym, dopraw do
smaku wedle uznania.
Tortillę
podgrzej na suchej patelni.
Rozsmaruj
sos hamburgerowy i szybko dodaj mięsko z cebulą oraz ugotowany
czarny ryż. Jaja na twardo.
Wkrój
pomidora, ogórka i przykryj koperkiem.
Ponownie
użyj sosu.
Zwiń
tortillę.
Zjadaj
ze smakiem z ulubionymi dodatkami.
U
mnie wyjadły wszystko dzieci.
Mamo
jeszcze!-to już standard!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!