Ciasto jogurtowe z malinami i borówkami


Korzystacie z owoców sezonowych? U mnie ostatnio królują maliny i borówki. Postanowiłam wykorzystać je do najprostszego ciasta jogurtowego. Jest pysznie.

PRZEPIS

CIASTO
✔ 3 białka, 3 żółtka
✔ 200g jogurtu naturalnego
✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 3 mąki ryżowej @purerein
✔ 2 łyżeczki proszku d/p
✔ ksylitol @purerein

owoce: maliny, borówki

 
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki. 

Wylewamy masę do formy (dno dł. 18cm, szer.8cm)
Układamy na wierzchu owoce
 i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 30-35 min.

SMACZNEGO!!!

Zachęcam do obserwowania mojego profilu na  
♥︎♥︎  Instagramie
♥︎♥︎   Facebooku

0 komentarze