Chleb ryżowy z rodzynkami, lodami śmietankowymi z bakaliami, truskawkowymi i waniliowymi

Produkty potrzebne;
  • Mąka tortowa typ 450- 3 szklanki
  • sól- 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy- 4 łyżeczki
  • jajka 2 sztuki
  • proszek do pieczenia- 3 łyżki
  • 200 g ugotowanego białego ryżu
  • 1 litr lodów śmietankowych Algida
  • lody waniliowe- 200gram ( najlepiej zrobić samemu)
  • Lody truskawkowe- 200gram ( najlepiej zrobić samemu)
  • bita śmietana - 10 gram ( najlepiej zrobić samemu w syfonie śmietana 30%, syrop trzczinowy, dwa naboje)
Sposób przygotowania;
  1. Rozpocznij od ugotowania ryżu. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozetnij woreczek i odstaw do ostygnięcia.
  2. Pomieszaj ze sobą w misce mąkę, sól,cukier, lody śmietankowe,cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dodaj wystudzony ryż.
  3. Zagniataj aż uzyskasz jednolitą, elastyczną konsystencję,dodaj jajka jak będzie ciężko zmiksuj mikserem.
  4. dodaj do foremki babkowej , rozgrzej piekarnik na 130 stopni i wrzuć ciasto na 2 godzinki
  5. Odstaw do ostygnięcia.
  6. Nałóż lody , udekoruj truskawkami lub wybranymi owocami i bitą śmietaną



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger